Farsangi jelmezek az egész családnak - FILLÉREKBŐL!

14:16

Egy kerek éve vártam a farsangi időszakot. Gyerekkorom óta nem voltam beöltözős buliban, és az introvertált személyiségemtől fogva ennek voltaképpen örültem is. Ám mióta anya lettem megváltozott minden.


Bár egy majdnem másfél éves gyerek számára maga a jelmezbeöltözés még nem jelent olyan nagy örömet vagy furcsaságot a napi megszokott viselettől, nekünk felnőtteknek mégis jó móka kizökkeni a megszokott hétköznapi kerékvágásból. Így mikor megláttuk, hogy a közelünkben egy magyar farsangi bálat rendeznek, egy percig sem gondolkodtunk azon, hogy menjünk-e vagy sem.

Ha már farsang van, jelmezek is kellenek. Mindenképpen olyan kosztumökben gondolkodtam, melyek arra utalnak, hogy mi egy család vagyunk, mégsem kell ugyanazt viselnünk. Ha inspirációra van szükségem, a Pinterest hívom segítségül, most is így tettem. Mi az, ami viszonylag kevés anyagi ráfordítást igényel, a nullához közeli varrótudást és mégis elég kreatív és látványos? Nos, nem egy szuper ötlettel találkoztam a keresgélés során, nekem mégis a rabló + pénzeszsák + rendőr együttese tetszett a leginkább. Tipikusan olyan jelmezek, amelyekhez elég, ha kicsit körbenézünk a szekrényünkben és néhány kiegészítővel feldobva az egészet szettet, mindenkitől bezsebelhetjük az elismerő gratulációkat.


Apa vállalta magára az FBI  ügynök szerepét, amihez sikerült találnunk nagyon olcsón (kb. 1500 ft) mellényt, és egy hozzá passzoló sapkát (kb. 900 ft), a kitűzőt pedig mi készítettük. Minden egyéb ruhadarab és a napszemüveg is saját.

Én a betörő szerepébe bújtam erre az estére. A jelmezem alapja egy fekete nadrágból és felsőből, és férjtől kölcsönzött sapkából állt. Mivel megfelelő maszkot nem találtam, és a sajátkészítésű sem sikerült, így az utolsó pillanatban a legképzenfekvőbb megoldást választottam, kifestettem magam egy fekete szemceruza és egy grafitszürke szemhéjfesték segítségével.

Luca jelmezére nagyon büszke vagyok, mert amellett, hogy egy csomó elismerést és dicsérő szót kaptam érte, nagyon örülök, hogy sikerült az előzetes elképzelésemet megvalósítani. A jelmezhez ebay-en rendeltünk egy éppen megfelelő méretű zsákot, ami egyébként is farsangi jelmezhez volt kiegészítő. Kifejtettem az alját, majd egyszerűen ragasztópisztollyal "elszegtem", hogy ne rojtolódzon, így félig már kész voltam a ruhával. Ezután a ruha két oldalához varrtam egy-egy kis gumis "hurkot", amibe egy kötelet bújtattam át. Ezt a kötél volt a "nyakbaakasztós" rész (az első képen jobban látni), hogy ne essen le Lucáról a ruha. Egy másik kötelet egyszerűen átkötöttem a derekánál, ezzel is erősítve a zsák jelleget. Amikor kész lett, még nem voltam teljesen elégedett, tudtam, hogy hiányzik még valami. Ez a valami, pedig maga a pénz volt, így azt is készítettem. Olyan papírpénz sablont kerestem neten, ahol a kép helye üresen állt. Luca fényképét szerkesztettem oda, majd pár darabot kinyomtattam a megfelelő méretben. A nyomtatás után be is lamináltam a papírokat, mert így egyszerűbb volt ráragasztani a ruhára, illetve sokkal tartósabb is lett, hiszen a pici kezek minduntalan meg akarták nézni, hogy mi is ez a kikandikáló valami a ruhában. Végül az egyik kimaradt papírpénzből masnit hajtogattam, amit egy hajpántra erősítettem.

Nagyon elégedett vagyok a végeredménnyel, hiszen kevés pénzből (a három jelmez összértéke kb 3500 forintot tett ki) és egy kis kreativitás segítségével egy nagyszerű családi jelmezt sikerült készíteni.

Ha nektek is tetszett ez az farsangi jelmezötlet, ti is valósítsátok meg jövő évi farsangi időszakban! Addig is ne felejtsétek el a blog Facebook oldalát követni!

Krisztina

You Might Also Like

2 megjegyzés

Instagram